Vattenfall

Vattenfall aanbiedingen

Vattenfall 1 jaar vast met €250 cashback

 • Ontvang 1 jaar lang extra scherpe tarieven
 • Vattenfall cashback van €250
 • Alleen voor klanten zonder zonnepanelen

Vattenfall 1 jaar + Samsung Galaxy Tab A7 cadeau

 • 1 jaar lang geen prijsstijgingen
 • Vattenfall cadeau aanbieding
 • Samsung Galaxy Tab A7 t.w.v. €229 cadeau
 • Inclusief alle klantvoordelen van Vattenfall

Vattenfall VastePrijsEnergie 1 jaar

 • Ontvang 1 jaar lang extra scherpe tarieven
 • Contract met groene stroom
 • Spaar als klant voor cadeaus en extra korting

Vattenfall VastePrijsEnergie 3 jaar

 • Ontvang 3 jaar lang vaste scherpe tarieven
 • Contract met groene stroom
 • 3 jaar lang geen prijsstijgingen

Vattenfall FlexPrijs dynamisch contract

 • Dynamisch energiecontract van Vattenfall
 • Profiteer direct van prijsdalingen op de energiemarkt
 • Bespaar extra door slim energieverbruik

Vattenfall 100% Groen uit Nederland

 • 100% lokaal opgewekte groene stroom
 • Duurzaam contract met vaste scherpe tarieven
 • Kies uit 1 of 3 jaar bescherming tegen prijsstijgingen

Niet de aanbieding gevonden die je zoekt? Bekijk dan de top 10 beste energie aanbiedingen

Vattenfall tarieven

De actuele energietarieven van Vattenfall:

Type contractStroomprijs per kWhGasprijs per m3
Variabel€0,339€1,503
Vast 1 jaar€0,297€1,343
Vast 3 jaar€0,287€1,333
Voor het laatst bijgewerkt op 03-06-2024

Vattenfall dynamische tarieven

Omdat de Vattenfall dynamische tarieven per uur, voor stroom, en per dag, voor gas, wijzigen kunnen we deze niet opnemen in de tabel met energietarieven. Bekijk hier de huidige Vattenfall dynamische tarieven.

Vattenfall terugleververgoeding

Lever je netto zonnestroom terug, dus na het salderen, dan krijg je bij Vattenfall een terugleververgoeding van €0,123 bij een vast contract. De hoogte kan afwijken afhankelijk van je energiecontract en vind je terug in jouw Mijn Vattenfall omgeving.

Vattenfall terugleverkosten

Vanaf 1 juli 2024 brengt Vattenfall terugleverkosten in rekening voor klanten met zonnepanelen die stroom leveren aan het energienet. Ze hebben gekozen voor vaste terugleverkosten per jaar, gebaseerd op de hoeveelheid stroom die je levert. Vattenfall terugleverkosten starten bij €56 voor 500kWh en loopt op als je meer stroom levert.

Wat voor Vattenfall aanbiedingen zijn er?

Ken je nog de aanbiedingen met torenhoge cashbacks, of Bol.com cadeaubonnen van 300 euro? Helaas is die tijd voorbij, in vergelijking met de afgelopen jaren is het aantal Vattenfall aanbiedingen beperkt. Maar dat betekent niet dat er niets meer te kiezen valt.

Zo zijn er nog steeds verschillende aanbiedingen voor 1 jaar en 3 jaar, kun je kiezen voor een voordelig dynamisch contract of een contract met 100% groene stroom uit Nederland. Er zijn zelfs nog Vattenfall cashback aanbiedingen en cadeau aanbiedingen beschikbaar.

Heb je een Vattenfall deal gevonden waar je enthousiast van wordt? Wacht dan niet te lang met overstappen, het aantal beschikbare contracten is tegenwoordig beperkt waardoor je kans loopt om je aanbieding mis te lopen!

Vattenfall aanbieding voor bestaande klanten

Ben je al klant en wil je ook profiteren van een Vattenfall aanbieding? Als een van de weinige energieleveranciers heeft Vattenfall aanbiedingen voor bestaande klanten!

Zo krijg je zolang je klant blijft bij Vattenfall krijg je elk jaar meer korting op je stroomtarief, oplopend tot 25%! Als vaste klant begin je direct met 10% korting op je stroomtarief.

Helaas kun je Vattenfall Blijven Loont niet meer aanvragen, bekijk de huidige aanbiedingen voor jou als klant in je Mijn Vattenfall account.

De meeste aanbiedingen op deze pagina zijn helaas niet voor bestaande klanten. Energie cadeau’s en cashbacks worden alleen gegeven aan nieuwe klanten die overstappen naar Vattenfall.

Wil je ook een energie cashback ontvangen? Stap dan over naar een andere energieleverancier, met één van deze energie aanbiedingen.

Vattenfall Black Friday aanbieding

In de weken rondom Black Friday strooien veel winkels en bedrijven met hoge kortingen, maar er zijn slechts een paar energieleveranciers die meedoen met Black Friday. De Vattenfall Black Friday aanbieding is één van de energie aanbiedingen tijdens dit koopjesfestijn.

De Vattenfall Black Friday aanbieding bestaat meestal uit een contract met lage tarieven voor 1 jaar + een cashback of cadeau. Hiermee krijg je dan niet alleen een lagere energierekening, maar ook een leuke korting op je jaarafrekening.

Vattenfall Nintendo Switch aanbieding

Een van de meest populaire Vattenfall aanbiedingen van dit moment is die waar je een Nintendo Switch cadeau krijgt bij je energiecontract. De aanbieding wordt vaak tijdelijk aangeboden door Vattenfall en er geldt op=op voor de beschikbaarheid.

Heb je altijd al een Nintendo Switch willen hebben? Bekijk dan hier de Vattenfall Nintendo Switch aanbieding!

Wat doet Vattenfall voor bestaande klanten?

Hoe werkt overstappen naar Vattenfall?

Overstappen naar Vattenfall is eenvoudiger dan je misschien denkt. Kies bovenaan deze pagina voor de aanbieding van jouw voorkeur en vul alle gegevens in waar Vattenfall om vraagt. Na het afronden van dit proces krijg je per e-mail een bevestiging en gaan je 14 kalenderdagen bedenktijd in.

Binnen deze 14 dagen kun je nog van je energiecontract af, als je elders een betere aanbieding gevonden hebt bijvoorbeeld.

Na de bedenktijd regelt Vattenfall de volledige overstap, als je een slimme meter hebt worden de meterstanden automatisch uitgelezen en hoef je helemaal niets te doen. Behalve te genieten van duurzame energie met scherpe prijzen en het geld wat je bespaart natuurlijk.

Waar wordt de energie van Vattenfall opgewekt?

Vattenfall wekt alle stroom die het aan consumenten levert op in Nederland. Op het stroometiket kun je terugzien dat zo’n 86% van de stroom wordt opgewekt door Nederlandse windmolens, en de overige 14% door water en zonne-energie.

Daarmee is dus alle energie, bij iedere Vattenfall aanbieding, 100% afkomstig uit duurzame bronnen in Nederland.

Het gas dat Vattenfall levert is op dit moment “grijs” gas, volgens Vattenfall is het aanbod van groen gas in Nederland beperkt en is de prijs daarvoor op dit moment te hoog. Lees hier meer over Vattenfall en groen gas.

Hoe duurzaam is energie van Vattenfall?

In het laatste onderzoek van WISE naar de duurzaamheid van energieleveranciers scoorde Vattenfall een 7.4. Hiermee bevinden zij zich in de middenmoot, niet zo groen als de meest duurzame energieleveranciers, maar ook niet zo slecht als anders grote spelers.

In het dagelijkse leven doet Vattenfall er niet alleen veel aan om de opwekking van energie duurzaam te maken, bijvoorbeeld door het aanbieden van 100% groene stroom uit Nederland. Maar ook door jou als gebruiker te helpen met het verlagen van je energieverbruik, onder andere door korting te geven op energiebesparende producten.

Duurzaam zijn met energie betekent tegenwoordig ook dat je energie verbruikt wanneer er een hoop aanbod is. Dus wanneer de zon schijnt en het ook hard waait bijvoorbeeld. Het Vattenfall dynamisch contract geeft je de mogelijkheid om niet alleen extra duurzaam te zijn, maar ook direct invloed te hebben op je energierekening.

Over Vattenfall energie

Vattenfall is de Zweedse energieleverancier die in 2009 Nuon kocht. Sinds enkele jaren is de naam Nuon verdwenen en wordt de naam Vattenfall gebruikt. Met deze naamsverandering is ook de filosofie van het bedrijf verandert.

Het doel van Vattenfall is om binnen 1 generatie vrij te zijn van fossiele energie. Een flinke uitdaging als je bedenkt dat veel energie nog steeds door kolen of gas opgewekt wordt.

Voor klanten van Nuon is er weinig veranderd. De service en hoge kortingen voor nieuwe klanten bestaan nog steeds en ook de klantbeloften die Nuon deed zijn nog steeds actueel.

Van de grote energieleveranciers in Nederland is Vattenfall de aanbieder die het meeste doet om de beste energie aanbieding te bieden, zonder hiervoor direct een prijsvechter te hoeven zijn. Je kunt bij Vattenfall dus terecht voor goedkope energie en alle voordelen van een betrouwbare energieleverancier.

Vattenfall is ook het moederbedrijf achter Delta energie en PowerPeers

Scroll naar boven