Gratis energie in het weekend bij Budget Energie

Gratis energie in het weekend bij Budget Energie

Goed nieuws voor iedereen die nu op zoek is naar een nieuw energiecontract en wel een extra steuntje in de rug kan gebruiken. Vanaf komend voorjaar geeft Budget Energie in het weekend gratis stroom weg aan klanten die een nieuw 1-jarig contract afsluiten.

Deze gratis stroom krijg je als je klant wordt zonder zonnepanelen en wordt alleen weggegeven in het voorjaar en de zomer. Op deze manier hoopt Budget Energie het energieverbruik te verplaatsen naar momenten dat er een overschot aan stroom is.

Als je op deze tijden extra stroom verbruikt dan kan het je op jaarbasis toch al snel enkele tientjes op je energierekening schelen. Mooi meegenomen!

Hoe werkt gratis stroom van Budget Energie?

Om de vraag naar stroom in het weekend te vergroten, zeker als er door zonnige dagen een overschot aan duurzaam opgewekte energie is, krijg je als klant van Budget Energie tussen 1 april en 31 augustus gratis stroom in het weekend.

Om meer precies te zijn, op zaterdag en zondag tussen 12 uur en 17 uur krijg je de stroom gratis geleverd. Dit zijn nu de tijdstippen waarop er veel duurzame energie opgewekt wordt, maar er in verhouding weinig stroom verbruikt wordt.

Tijdens deze uren betaal je alleen de belastingen voor je stroomverbruik en niet het tarief wat Budget Energie normaal in rekening brengt. Verder heb je ook een slimme meter nodig zodat je meterstanden automatisch uitgelezen kunnen worden, om te berekenen welk deel van je stroomverbruik gratis is.

Een ideaal moment dus om je elektrische auto op te laden, of om grootverbruikers in huis aan te zetten en zo lekker te besparen op je energierekening. Zie je dit wel zitten? Klik dan op de knop hieronder en stap over naar een 1-jarig contract van Budget Energie.

By the way, als deze manier van flexibel energie verbruiken je bevalt. Dan kan een dynamisch energiecontract een slimme oplossing zijn om nog meer te besparen op je energierekening.

Klanten met zonnepanelen gaan terugleverkosten betalen

Minder goed nieuws heeft Budget Energie voor klanten met zonnepanelen. Heb je een variabel contract dan ga je vanaf 1 maart terugleverkosten betalen. Sluit je met zonnepanelen een nieuw contract af bij Budget Energie, dan gaan deze kosten direct in.

Afhankelijk van hoeveel stroom je teruglevert aan het net gaat het je tussen de 3 en 90 euro per maand kosten. Al stelt Budget Energie dat het voor de meeste klanten om maximaal 20 euro per maand gaat.

Deze kosten worden in rekening gebracht omdat het Budget Energie geld kost om de opgewekte zonnestroom terug te leveren aan het energienet. Zeker als op dat moment weinig stroom gebruikt wordt, zoals dus in de eerder genoemde weekenden.

Omdat deze kosten nu vooral terechtkomen bij klanten zonder zonnepanelen gaat de energieleverancier dit, in navolging van Vandebron, aanpassen. Hierdoor ontstaat dus de situatie dat klanten zonder zonnepanelen in de zomer gratis stroom krijgen en klanten met zonnepanelen extra moeten betalen voor de zonne-energie die ze niet zelf verbruiken.

Heb je geen zin om deze kosten te betalen? Overstappen op een dynamisch energiecontract van Budget Energie is op dit moment de enige manier om geen extra terugleverkosten te betalen. Of natuurlijk de stroom gebruiken wanneer de zon schijnt.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven