Eneco dynamisch contract

Ben je op zoek naar een dynamisch energiecontract, maar blijf je liever klant bij een betrouwbare grote energieleverancier? Dan is de keuze beperkt, maar er is ook goed nieuws! Met het Eneco dynamisch contract kun je profiteren van alle voordelen van een dynamisch contract en ben je klant bij één van de grootste energieleveranciers van Nederland.

Hiermee onderscheid Eneco zich van o.a. Vattenfall en Essent die nog geen dynamische contracten aanbieden.

Wat kost het Eneco dynamisch contract?

Omdat alle energieleveranciers op dezelfde markt inkopen zijn de marktprijzen bij alle dynamische contracten hetzelfde. Een dynamisch energiecontract vergelijken doe je daarom op basis van de vaste leveringskosten en de inkoopkosten die de energieleverancier rekent voor stroom en gas.

De kosten van het Eneco dynamisch contract zijn:

  • Vaste kosten €7 per product, per maand (dus €14 als je stroom en gas hebt)
  • Inkoopkosten stroom: €0,0223 per kWh
  • Inkoopkosten gas: €0,0723 per m3

Wat heb ik nodig voor een dynamisch energiecontract van Eneco?

Op dit moment zijn er twee dingen die je nodig hebt voor het afsluiten van een dynamisch contract bij Eneco. Als eerste heb je een slimme meter nodig, zonder kun je geen enkel dynamisch contract afsluiten. Als tweede is het belangrijk dat je geen zonnepanelen hebt.

Lees hier waarom je een slimme meter nodig hebt voor een dynamisch energiecontract.

De voordelen van Eneco Dynamisch

  • Energie van een betrouwbare energieleverancier.
  • Je prijs beweegt mee met de markt, je profiteert dus direct van prijsdalingen.
  • Direct meer grip op je energiekosten.
  • De groene stroom die je van Eneco gewend bent.
  • Stap altijd flexibel over op een andere Eneco aanbieding.

Nieuw: Combineer Enecyo dynamisch met vast!

Als eerste leverancier in de markt komt Eneco met een unieke combinatie tussen een dynamisch energiecontract en een vast contract. Bij deze vorm heb je een Eneco dynamisch contract voor stroom en een vast contract voor gas. Daarmee profiteer je van de voordelen van een dynamisch energiecontract terwijl je zonder zorgen kunt douchen of de verwarming aan kunt zetten.

Hoe stap je over op Eneco dynamisch?

Het overstappen naar het Eneco dynamisch contract is heel eenvoudig, bereken hier je maandbedrag en vraag direct het nieuwe contract aan. Daarmee heb je stap 1 voldaan, stap 2 is dat Eneco je informeert over de startdatum, in stap 3 begint je levering en is het aan jou om de tarieven te volgen via de Eneco app zodat je optimaal kunt besparen met je dynamische energiecontract.

Is een dynamisch energiecontract iets voor jou?

Met een dynamisch energiecontract kun je veel geld besparen op je energierekening, dit is één van de redenen waarom zoveel mensen er enthousiast over zijn en waarom er steeds meer energieleveranciers met dynamisch contract zijn.

Toch zitten er ook risico’s aan dit contract, zo stijgt je prijs bijvoorbeeld direct mee als de marktprijs omhoog gaat en kan ook energie gebruiken op het verkeerde moment voor een flinke rekening zorgen. Daarom is het belangrijk dat je goed weet wat de risico’s zijn voor je een keuze maakt, lees hier de complete handleiding dynamische energiecontracten voor meer informatie.

Scroll naar boven